Sunday, December 27, 2015

Keria


Idea|Dari Langit
Penulis|N.K
_____________

Mak kata kena senyum sokmo

Even kena selalu buli sebab terlampau baik? (Sebab nak menguji tahap kecekalan mental mak, aku telah quote ayat kat ig yang aku baca semalam)

Dah tu nak berhenti jadi baik? (Dengan mata terjegil menambahkan lagi keayuan mak dipagi hari😁)

Kalau dah penat sangat kena buli, kena pertimbangkan gak lah usul tu. Kuih keria disumbat ke mulut selamba

Dah tu baik semua manusia ataih muka bumi jadi jahat lah noh!

Kuih yang baru melalui kerongkong tersekat menyebabkan aku tersedak. Mak aih mak!

Kita jadi baik bukan sebab manusia, tapi sebab Allah. Dah kalau dia nak buli ke, nak tikam ke, lantak pi dia lah. Apesal kita nak turun sekali dgn dia? Nak duduk sama rendah dengan dia? Bila Allah yang Mengadili segala galanya. Bila setiap hama yang dilakukan itu untuk kebaikan, pasti Dia akan ganjarkan. Dah tu nak runsing pasai pa?  Hang tak percaya kat janji Dia?

Mak is the beshh lah mak! Cayalah!👍

Tak payah nak beshh sangat lah. Kena senyum tu biar ikhlas dari hati. Baru segala caci-buli tu tak termakan dek hati. Sebab Allah pasti kan jaga hati sekeping tu, even diri sendiri jarang menau nak jaga polish bagi suci bersih. Luka tu Dia biarkan kejap je. Esok lusa tulat kompen Dia akan sembuhkan. Kunci Dia sabar dan yakin kat Allah

Senyum dari hati cenggini eh mak?😄 anyway ten-Q a lotthiess mak sebab tampalkan senyuman nih! May Allah guard you till Jannah!

No comments:

Post a Comment