Friday, April 15, 2011

...i'M not a stOry tEller...i'm jUst a storyLean daT's full wIth raMble...



Bab2


Pe kes tetiba prof Amir nak jumpa. Tak pernah-pernah pun before ni. Assignment dah submit, quiz dah seat pun. Apa yang tak kena eh? ‘hujung sneakers digeserkan ke lantai.’ Haisyehh-la…boleh sindrom crooked aku duk pikir benda luar semesta nie!

 “Aku gerak dulu, jumpa kat bilik. Thanks info aku. Adioss”.

Minah nie cold tahap ais jer! “Eh sure ke kau nak pi jumpa prof nie. Alone?” Fia cuak.

Yup!” Ad melangkah meniggalkan Fia yang masih tercenggang.

Gud luck then! Aku doakan kau berjaya, aku percaya kau boleh face prof dengan jayanya!” laung Fia kuat.

Ad toleh 7 saat. “Aahh…aku mesti berjaya. Lagipun tok wan aku pernah cakap ‘berani kerana benar takut kerana salah!'

Fia terlopong, mulut dah ternganga sebesar tiga sentimeter. Muka dah speechless habis. Otak still tak leh terima kata-kata yang terucap dari mulut si Ad.

Ad…aku bangga dengan semangat kau! Kau jangan mudah putus asa! Aku sentiasa dibelakang kau!” sokong Fia berkobar-kobar. Sengih ditarik lebar. Gembira dek respon yang diberikan Ad.

Tapi kan…honestly la, aku tak nampak pun kerelevenan pesanan tok wan aku tu dengan situasi sekarang.” Ad buat gaya winking. “Tok sah hang dok merapu meraban naa. Aku bukan nak pi tuntut bela or men game aci wrestling ngan prof la cik Sofiea oii!”

I’m off…”

Haisyehh naseb tul de kawan terlebih warrior bloody nih! Bibir tersenyum diluar sedar. Tangan spontan menekan pangkal hidung. Otak dah tak larat nak buat part time, dengan benda-benda wajib kena fikir,campur  dengan assignment, note, dan seangkatan magai dengannya still will never ends... ‘Idiot box’ meletup ditelinga, take turn dari Just a phase. Kakinya terus melangkah, kepala didongak ke langit. Spontan jam ditangan dikerling. Kaki dispeed selaju mungkin ke arah blok yang menempatkan para pensyarah.

No comments:

Post a Comment