Friday, April 1, 2011

luahan hati ???

lately ada someone just knock my door and says;
           " Can you lend ur ears to me ?"
aku yang separa mamai tak sempat nk bagi pe2 respon...
then dia trus jer serbu...'x sempat lak aku nk cakap "msuk la,bt cam rumah sndri eh..." alih-alih dia lg advnce dari aku' :')
tapi time tu aku x de la nak marah hamba Allah ni...coz aku tgk muka dia mmg serabut giler tahap wayar-wayar yg berselirat tu...
     Then dia pun bukak la stori dia...'perghh bnyk giler kot soaklan yg dia bagi ! *aku punyer xm pon x sebanyak ni~ =.='*... '

               * ni la mode dia time tu. nak kata sedey giler, tak la kot. suram? <boleyla~*

- Tak semua benda dalam hidup ni kita boleh control. Kadang2 by letting it kita hepi. *aku angguk kepala.setuju.*

-Tipulah kalau ada yang kata dia tak mau yang terbaik dalam hidupnya unless dia tak normal. *yup !*

-Bila kita dah try sehabis boleh, tapi still disalah erti, still jadik suspek utama,still ditohmah it’s darm hurt ! * hati yang kecewa takkan melahirkan kewarasan otak, dan time tu kita lupa bahawa ini adalah sebahagian dari ujianNYA.*

-I’m not a perfect person to make sure all the things I do can make all of them hepi. But I’m trying to do…the result is…nothing 'you' accept. So what I’m gonna say ? dat’s ur choice, it’s up to u... I’m not the type of persuade people. I’m just doing what I have to do..if u not comfort with that, it’s fine. *At least you try...*

-I’m think the best hardwork person wins ! but u choose to play tricky…just play. I don’t wanna join. That’s not myself. * the person dat's stand with ur own legs. good !*

-If this thing can broke our relationship I’m gonna stop here. That’s not my aim. Before this you be kind to me when u need me, u ask my help…u be so kind…then u started get war with me. It’s so questionable to me. Who are u actually ?What u want damn seriously ? U make me looked so dumb ! Yeah u play the character so well ! Congrate’s ! U know what... u kill my trust a little bit to bit…it’s enough already !  U just go with what u want. Let me doing my way. Hope everything you make-up gonna be successful. *bagus gak dak ni, even dia tengah hot giler [dia cakap non-stop kot !] dia tetap mendoakan yg terbaik tuk orang yg menyakitkan hati dia tu, [aku guess la org yg menyakitkan hati tu, member dia kot. kan ?]*

serius, aku tak sedor pon bile dia dah berhenti cakap. tetiba je aku rasa 'seriau' gegiler. so aku toleh la kanan, kiri.ghuper-ghupernya dia yg dok tenung aku gaya aura ultarman vs dinosur. -_-'
Akibat otak aku still lagi mamai, kewarasan tu dah tentulah 17% ja...
ni je la aku boleh calm down kan beliau. tak  tau la dia take port x. aku pun x berapa yakin dgn advise *konon2nya la* yg aku bagi tu... =.='


           Hidup ni tak seindah yang kita bayangkan…
       dalam kita sedih ada gembiranya, dalam kita berduka ada tawanya, dalam pada kita
       merasakan tawarnya kehidupan ada saat manisnya…
           bila kita terjatuh DIA bangkitkan kembali,
       bila kita rasa sakit yang amat, DIA hadiahkan kita secarik senyuman…
           
           Biar pun datang seribu kegembiraan sakit tu tetap ada, 
       sungguh setiap yang berlaku dalam hidup kita bukan mudah untuk juz forget…
           bukan semudah kesalahan mata pansel yang boleh dipadamkan…


           Biar sejauh mana rasa sakit yang kekadang dah tak mampu nak dikaburkan dengan    
           kegembiraan...
        hati tetap harus bersabar, kerana besar hikmahnya disebalik segala yg kita lalui…
           As kita tau, yang hidup kita ibarat bumi yg berputar, tak tetap...
        Tak selamanya kita akan berada pada satu2 tempat...
           Kita belajar, kita membesar dan kita moving on...
        Jangan letakkan masalah yg kita face sekarang as a big trouble yg kita fikir sampai  suffer...


           Sedangkan perjalanan kita still jauh ke hadapan...
        Perjalanan yg kita x tau either safe journey or nightmare journey or haunting journey...
           Sedar or tak, sebenarnya problem yg kita face skrang,
           adalah persediaan untuk journey kita yg akan datang...
        Dat's why people always says the best learning is environment...

            melalui environment banyak pembelajaran yang boleh diperolehi...
        Tak perlu nak berkrusus segala magai hanya juz tuk memahami environment kite...
            juz take a seat, concentrate ur eyes, looked at surroundings you, then think...

Kematangan bermula dari persekitaran kehidupan…jatuh bangunnya seseorang juga bermula dari persekitaran hidupnya...suka, duka, pahit, manis yg mewarnai kehidupan kita juga datangnya dari persekitaran…the choice in our hands~



Sungguh DIA maha berkuasa. Segala yang berlaku sungguh sempurna, perancangan yang hanya diketahui-Nya...memberikan kita rasa seribu keinsafan dan kekerdilan as hambanya~



No comments:

Post a Comment